sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Tervetuloa matkallemme

No niin, tästä tämä sitten lähtee käyntiin. Projekti, jonka tarkoituksena on toimia sekä eräänlaisena julkisena päiväkirjana omien häidemme suunnittelussa että alustana (toivottavasti) hedelmälliselle keskustelulle häiden järjestelyyn ja koko avioliitto- sekä hääinstituutioon liittyen. Näiden koreiden sanojen jälkeen onkin siis aika toivottaa lukijat mukaan matkallemme ja koittaa avata näitä blogin yleviä tavoitteita..

Miksi tällainen blogi häistä ja niiden valmistelusta piti siis laittaa pystyyn? Noh, erityisesti sen takia, että allekirjoittanut on aina kokenut polttavaa paloa kaikenlaisten juhlien järjestelyä kohtaan, ja nyt kun sitten alettiin suunnitella omia häitämme, niin koin jotenkin tarpeelliseksi myös järjestellä näitä juhlia jotenkin eri lailla, jotenkin isommin. Tiedättekö; häät kuitenkin ovat sen kokoluokan juhlat, että jo niiden järjestelystä on kiva pitää kirjaa ja jakaa niitä ajatuksia ja mahdollisia (no okei, joka tapauksessa vastaantulevia) ongelmia myös kiinnostuneiden kanssa.

Toinen tärkeä syy taas liittyy ehkä omaan persoonaan: olen jo vuosia pohtinut häitä ja avioliittoa sekä kaikkia niihin liittyviä perinteitä ja niiden merkitystä nykyisin; näillä tarkoitan kaikkia mainittuihin instituutioihin liittyviä tapoja, kuten vaikkapa sukunimen vaihtoa tai morsiamen saattoa alttarille. Nämä kyseiset tavat ovat edelleen kovin yleisiä, mutta omassa kaveripiirissä esimerkiksi kumpaakaan noista tavoista ei ole harrastettu, ja molemmat tuntuvat itselle kovin vierailta ajatuksilta. Onkin siis mukavaa myöhemmin aloittaa keskusteluja näistä ja muista tavoista, jotka tuntuvat niin vierailta itselle että haluaakin kuulla muiden mielipiteitä ja näkemyksiä aiheista. Lyhyesti siis; on mukava laajentaa blogin avulla häiden valmistelun ohessa myös omia näkemyksiä ja ymmärrystä eri aiheisiin. Myös kaikenlaiset "Neljät satuhäät kolmen suunnittelijan ja kahden sulhasen tapaan" on varsin kummallinen mutta suosittu ohjelmaformaatti, joten niistäkin nousseita ajatuksia on luontevaa pohtia blogissa.

Kolmas perusteltu syy on yksinkertaisesti se, että en ole kovin moneen sulhasen näkökulmasta kirjoitettuun suomalaiseen hääblogiin törmännyt. Ennenkuin ehditte kysyä niin kyllä, allekirjoittanut lukee kiinnostuneena eri hääblogeja. En tiedä miksi, mutta ne vain ovat mielenkiintoista ja innostavaa luettavaa, varsinkin nyt kun meillä itsellämme on häiden järjestely pikku hiljaa ajankohtaista. Toivottavasti blogista jää myös muille ajateltavaa ja omaksuttavaa. :)

Tässä vaiheessa on toki perustelua kertoa lyhyesti myös meidän hääsuunnitelmista (vaikka niistä ajattelinkin lähiaikoina oman postauksen laatia): aiomme siis tulevan puolisoni Marin kanssa mennä kesäkuussa 2015 naimisiin kunnon hääjuhlan saattelemana. Meillä on yhteistä elämää tuolloin lähes viisi vuotta takana ja koska loppuelämän vietto Mari rinnalla tuntuu oikealta, niin silloin on myös loogista aihetta juhlistaa kunnolla. Asumme Tampereella ja olemme molemmat tältä alueelta kotoisin, joten tarkoitus on mennä naimisiin Tampereella ja viettää sitten hääjuhlaa Nokialla. Näistä kaikista lisää sitten piakkoin omassa postauksessaan, jossa on tarkoitus selvittää hääsuunnitelmien tilannetta.. :)

Niin, tällaista siis tässä blogissa jatkossa. Ajattelin että ensi kesään asti tämä blogi toimisi eräänlaisena alustana laajemmalle pohdinnalle häistä ja avioliitosta, ja sitten aina sitä mukaan kun itse suunnitelmat etenevät, niin myös niistä kirjoitan tänne blogiin. On selvä että varsinkin ensi kesästä lähtien pääpaino onkin sitten itse hääsuunnitelmissa, mutta sehän on vain positiivista!

Luvassa on siis mukava sekoitus hääjärjestelyjä ja laajempaa pohdintaa omalla vinksahtaneella tyylillä. Tiedän astuvani kohtuullisen haastavalle maaperälle, mutta uskon selviäväni. Miltä kuulostaa? :)

8 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa, ja varsin Akimaiselta!! Innolla odotan postauksia ja tulevia juhlia. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kiitos, toivotaan että laatu pysyy.. :)
  Koitan ensi viikolla laittaa tekstin meidän järjestelyiden tilanteesta, siitä sit liikkeelle!

  VastaaPoista
 3. Noni jee, nyt se tapahtui! Tervetullut lisä hääblogien joukkoon, mielenkiinnolla seuraan mitä tuleman pitää :)

  -Martta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joop - toivotaan että tästä lähtee ja saadaan keskusteluakin aikaan. :)

   Poista
 4. Mahtavaa! Toivottavasti sulhasenkin into pysyy matkassa loppuun asti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :)

   Ja joo, harmittaa että ei ole saanut hetkeen uutta tekstiä aikaiseksi työkiireiden yms. takia, mutta kyllä mielenkiinto säilyy! Ensi viikolla konkretiaa blogiin lisää kun syksy rauhoittuu - olkoon kommenttisi toimiva kipinänä ajatusten kirjoittamiselle! :)

   Poista
 5. Hei cool, toinenkin bloggaava sulhanen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, teikäläisen yksisarvisille ja jalluhekumlille onkin jo tullut hekoteltua syksystä. :)

   Poista